Categorieën
Houtworm

Is het een goed idee om preventief houtworm te bestrijden in je woning?

Preventief houtworm bestrijden is een goed idee als je bewoner bent van een woning waarin je het hout naturel wil laten. En het is haast een “must” voor eigenaren/bewoners van bijvoorbeeld een rustieke woonboerderij.

Bent u eigenaar/bewoner van een mooie verbouwde of gerestaureerde woonboerderij? Waarschijnlijk is er dan een goede kans dat u balken en gebinten graag in originele staat wil laten. Dat wil zeggen, niet behandeld met verf, beits of dergelijke. Het brengt immers een mooie sfeer in uw huis.

De houtworm -en ook boktor- houdt van onbehandeld hout en zal zeker haar kansen wagen de eitjes van haar larven af te zetten in de kieren van dat hout. Het is daarom belangrijk uw woning tegen de houtworm te beschermen.

Balkenconstructie al eerder behandeld tegen houtworm

Nu zal het zeer waarschijnlijk zijn dat uw boerderij tijdens de restauratie al is behandeld tegen houtworm of houtmolm. Misschien gaat u er vanuit dat het probleem daarmee voor altijd is opgelost. En zeker, met de garantie van 10 jaar die Ongediertebestrijding Midden-Brabant afgeeft, kunt u hier een flinke tijd mee vooruit. Maar na ongeveer 10 jaar is heeft het bestrijdingsmiddel zijn werk gedaan en is het nodig de behandeling te herhalen.

Voor het behoud van de mooie balkenconstructie raden we daarom aan de behandeling na die tijd opnieuw te laten uitvoeren en preventief de houtworm te bestrijden.

Onderstaande foto’s zijn afkomstig uit een woning waar men de balkenconstructie zo veel mogelijk naturel en zichtbaar heeft gelaten.

In overleg met de bewoners hebben we hun huis nu na de eerste garantietermijn van 10 jaar, weer in zijn geheel behandeld.

preventief houtworm bestrijden- behandeling
preventief houtworm bestrijden - materialen afdekken
preventief houtworm bestrijden bij naturel hout
Alle materialen en meubels worden eerst goed afgedekt
preventief houtworm bestrijden
De balkenconstructie wordt behandeld

Na behandeling tegen houtworm mag u de woning 48 uur niet betreden. Daarom kozen deze bewoners ervoor deze behandeling tijdens hun vakantie te laten doen. Dat is natuurlijk wél relaxed! Bij thuiskomst is het huis weer netjes en kunnen de bewoners weer zorgeloos 10 jaar genieten van hun prachtige woning!

Tot slot:

Preventief houtworm bestrijden is geen overbodige luxe wanneer u in uw woning wil (blijven)genieten van naturel hout.

Wilt u meer informatie over de kosten en werkwijze van preventief bestrijden? Neem contact op via ons contactformulier of bel met onze specialistische medewerkers.