Overlast door vogels

vogelwering-ballustrade-appartement-s-Hertogenbosch

Overlast van grote groepen vogels rondom uw gebouw? Bevuilen vogels uw gebouw en omgeving? Vogels kunnen kostbare lastposten blijken wanneer zij gebouwen en huizen bevuilen met schadelijk materiaal. Vogels die afval verspreiden of mensen lastigvallen. Of vogels die via hun uitwerpselen mijten en bacteriën verspreiden. Bovendien uitwerpselen die daken aantasten.

Sommige mensen voelen zich niet op hun gemak als grote groepen vogels zich ophouden rondom huizen en gebouwen. Het is bovendien nadelig voor uw bedrijfsimago als uw gebouw vervuild is met vogel uitwerpselen. Voor restaurants kan de aanwezigheid van vogels voor klanten een reden zijn om uw zaak voorbij te lopen.

Zelf overlast van vogels bestrijden?

Vogelwering is nuttig voor ieder huis of gebouw. Uitwerpselen en nestelmateriaal kunnen regenpijpen, goten, ventilatiesystemen en schoorstenen blokkeren. Daarnaast tasten uitwerpselen bovendien daken en gevels aan, die hierdoor gevoelig worden voor waterschade.

Een tip

  • Misschien een inkoppertje, maar voer vogels niet bij 😉

Wat kunt u zelf doen

Last van vogels op je balkon? hang dan een vogelnet of plaats pinnen.

Een andere mogelijkheid is om vogelverschrikkers in te zetten, of dierverjagers met ultrasoon geluid. Een combinatie van beiden zal misschien betere resultaten geven omdat vogels vrij snel herkennen dat de vogelverschrikker geen echte bedreiging is.

Blijft resultaat uit, bel of mail ons, we komen de overlast graag verhelpen!

Vaak moet de vogelwering op grote hoogte geplaatst worden. Omdat we met een hoogwerker ter plaatse kunnen komen adviseren we u in dat geval onze professionele hulp in te roepen.

Onze oplossingen voor vogeloverlast

Ongediertebestrijding Midden-Brabant heeft voor u een effectieve oplossing voor overlast door vogels.

Vogelwering door middel van het plaatsen van vogelpinnen

We brengen vogelwering aan op de rustplaatsen van de vogels en zo voorkomen we dat vogels zich gaan nestelen rondom uw huis of bedrijf.

Overlast vogels direct voorbij

Vogelwering brengen we op maat aan zodat de overlast direct over is. Wij plaatsen de wering op schoorstenen, vensterbank, regenpijpen en op dakgoten. Doordat we gebruik maken van wering worden de vogels alleen verjaagd! Zie ook ons artikel vogels weren met vogelpinnen.

Vogelwering door middel van ultrasoon geluid

Sinds enige tijd bieden we ook vogelwering d.m.v. ultrasoon geluid aan. Deze methode is ook diervriendelijk en kan dusdanig worden ingesteld dat de apparatuur alleen in werking komt wanneer er vogels gedetecteerd worden. Lees er meer over in ons artikel vogels verjagen met ultrasoon geluid.

Heeft u vragen of wilt u een prijsopgave? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel voor een vrijblijvende inspectie. We helpen u graag verder!

Meer informatie over vogels

Vogels zijn onmisbaar in de natuur en verdienen onze bescherming. Ze eten slakken en insecten en houden zo plagen in toom. Maar soms geven ze overlast. Vogels, zoals duiven en meeuwen, kunnen flinke overlast veroorzaken.

Omdat alle op het Europees grondgebied in het wild levende vogels die van nature op het Nederlands grondgebied voorkomen strikt beschermd zijn zullen we de vogels enkel weren.

Misschien ook interessant