Kakkerlakken

Duitse kakkerlak

Kakkerlakken in uw huis geconstateerd? In het (half) donker een beest ontzettend snel zien wegschieten? Dan is er een goede kans dat u er zojuist een heeft ontdekt! En waarschijnlijk zijn er buiten deze ene kakkerlak nog een heleboel meer.

Kakkerlakken zijn alleseters, houden van warmte en planten zich snel voort. Dus een warm huis met voldoende etensresten is een fijn plekje voor ze!

Kakkerlakken verspreiden bacteriën en brengen ziektes over doordat ze van voedsel eten, er hun behoefte op doen of eroverheen lopen.

Kakkerlakken vermenigvuldigen zich snel. Wees er dus snel bij om ze uit uw huis te verwijderen.

Zelf kakkerlakken bestrijden?

Enkele tips

  • Houdt uw huis goed schoon
  • Laat geen etensresten liggen
  • Regelmatig luchten van de ruimtes en houdt de ruimtes koel want kakkerlakken houden namelijk niet van kou en tocht

Wat kunt u zelf doen

Er zijn diverse lokmiddelen en insecticiden in de handel ter bestrijding. Maar de bestrijding van de kakkerlak is zeer complex. Zij blijken in hoge mate resistent tegen diverse verdelgingsmiddelen. Het zal moeilijk worden alle dieren te verdelgen. We raden u daarom aan kakkerlakken professioneel te laten bestrijden.

Onze oplossing voor de kakkerlak

Doordat het bestrijden van kakkerlakken zeer complex is, adviseren we u ten zeerste dit te allen tijde te laten uitvoeren door een van onze gediplomeerde ongediertedeskundigen. Met speciale verdelgingsmiddelen en technieken pakken we de overlast aan en kunnen alle kakkerlakken uit uw huis verwijderen.

Preventie overlast kakkerlakken voor bedrijven

Voor uw bedrijf is het belangrijk dat uw productielijn en de hygiëne in uw bedrijfsrestaurant op orde is. Ongediertebestrijding Midden-Brabant biedt u hiervoor servicecontracten op maat aan.

Meer informatie over de kakkerlak

Hoe herken ik een kakkerlak expand_more

De Duitse kakkerlak is de meest voorkomende kakkerlak in Nederland. Ze zijn te herkennen aan hun strogele tot lichtbruine kleur en de twee zwarte lengtestrepen op het borstschild. Ze zijn ongeveer 10 tot 15 millimeter lang en daarbij erg lichtschuw. Hun lichaamsvorm is eirond en verticaal afgeplat.

Naast deze kakkerlak, zie je ook regelmatig de Bruinband-, Surinaamse- kakkerlak en Oosterse kakkerlak.

Kakkerlakken kunnen zeer hard lopen en kunnen snelheden van meer dan 5 km/u behalen, dus als u vanuit uw ooghoeken iets ziet wegschieten, kan dat heel goed een kakkerlak zijn!

Waar houdt de kakkerlak zich schuil expand_more

Overdag houdt de kakkerlak zich schuil op donkere, warme vochtige plaatsen. Bijvoorbeeld in, achter en onder keukenkastjes. Daarnaast vindt je ze ook vaak bij motoren van koelkasten, onder plinten, in kieren en bij aquaria. Ze verspreiden bovendien een onaangename geur. Ook daaraan is hun aanwezigheid te herkennen.