Houtworm laten bestrijden

houtworm

U heeft een jaren 30-huis gekocht en uit de bouwtechnische keuring blijkt dat de balkenconstructie is aangetast door houtworm. Is behandeling nodig? Kan het nog even wachten? Laat u door ons gratis en vrijblijvend adviseren over het bestrijden van houtworm. Maar onderschat nooit het gevaar van door houtworm aangetaste houtconstructies.

Is de houtworm nog actief

foto aantasting balken door boktor-houtworm

Wilt u weten of de houtworm nog actief is? Als controle kunt u een stuk papier of laken onder het hout leggen. Zijn er kleine hoopjes zaagsel te zien binnen 1 a 2 weken? Dan is het zeer waarschijnlijk dat de houtworm nog actief is in het hout.

Klik op het icoon en stuur ons uw foto’s via WhatsApp!

Zelf houtworm bestrijden?

Houtworm laat zich lastig in zijn totaliteit bestrijden. De kans is groot dat bij de bestrijding niet alle wormen en eitjes worden bereikt. Ons advies is dan ook om bestrijding door onze gediplomeerde ongediertedeskundigen te laten uitvoeren. Wilt u het toch zelf proberen? Lees dan onderstaande tips.

Enkele tips:

  • zorg dat het hout vóór u de behandeling begint, aan alle kanten goed bereikbaar is
  • maak het hout stofvrij met staalborstel en stofzuiger
  • maak het hout schoon, dat wil zeggen verwijder alle verf- was

Wat u zelf kunt doen

  • Nadat u het te behandelen hout goed heeft schoongemaakt kunt u het hout behandelen met het bestrijdingsmiddel Perfacs ( verkrijgbaar in de webshop)
  • let wel op uw gezondheid en gebruik altijd de juiste beschermmiddelen! Ook deze beschermmiddelen kunt u in de webshop vinden.
  • na de behandeling met het bestrijdingsmiddel, het hout behandelen met beits of verf zodat het hout onaantrekkelijk wordt voor houtworm
bedrijfsauto bestrijding houtworm en boktor

Hoe wij werken bij Ongediertebestrijding Midden-Brabant

Onze oplossing voor houtworm

Met ons meer dan 20-jarig Adviseurschap Houtbescherming , behoren we tot één van de eerst gecertificeerde adviseurs in Nederland. Dankzij deze certificering kunt u ervan verzekerd zijn dat de bestrijding van de houtworm en boktor uitgevoerd wordt door vakmensen.

1. Inspectie en advies op korte termijn

We kunnen snel ter plaatse zijn om uw woning, bedrijfspand of schuur te inspecteren. Na deze inspectie stemmen we met u af hoe we de houtworm gaan behandelen.

2. Inplannen, veiligheid voor alles

Om de houtworm te laten bestrijden is het nodig dat u 48 uur niet in het pand komt. Omdat we met giftige stoffen werken die gevaarlijk zijn voor uw gezondheid willen we geen enkel risico nemen. We begrijpen dat dit voor u niet altijd direct te regelen valt. Daarom plannen we samen met u een tijdstip dat voor u het gunstigst uitkomt.

3. Behandeling van het hout, we lossen het voor u op

  • Met speciale meetapparatuur lokaliseren we hoe diep de houtworm is doorgedrongen in het hout
  • We maken het hout aan alle kanten goed bereikbaar en zorgen dat het stofvrij en schoon is
  • We behandelen het aangetaste hout
  • Preventief behandelen we het overige aanwezige hout.

4. Garantieperiode van 10 jaar

48 uur na de behandeling kunt u weer met een gerust hart uw woning in gebruik nemen. Wij geven u 10 jaar garantie op een houtwormvrij huis!

Bekijk in de video hoe we de houtworm bestrijden

Vandaag zijn ze langsgekomen om houtworm in ons schuurtje te bestrijden.

Erg goed geholpen, met goed advies. Nu kunnen we blijven genieten van ons schuurtje.

Ilona

Lees waarom klanten voor ons kiezen


Meer informatie over bestrijden van houtworm

Hoe komt houtworm in je huis expand_more

Waarom houtworm in je huis komt

De houtworm is een larve van de houtwormkever of van de doodsklopper. Over het algemeen komen in het begin van de lente de volwassen kevers uit het hout te voorschijn. Direct nadat ze uit het hout zijn gekropen gaan ze op zoek naar een partner om te paren, want de voornaamste reden van bestaan van de kever is die voortplanting.

Na de bevruchting gaan de kevers op zoek naar geschikt zacht hout voor de larven en leggen hun eitjes in naden en spleten van het hout. Het zachte hout van de populier en de iep zijn favorieten. Eikenhout is hardhout, maar het spinthout ervan is zacht en daarom is daarmee voorzichtigheid geboden. Ook naaldhout staat op het menu van de larven.

Houtworm heeft een voorkeur voor warme vochtige plaatsen

De houtworm houdt van niet te koude, vochtige plaatsen. Zolders met onbehandeld hout in woonhuizen zijn bijvoorbeeld ideale plekken voor de houtworm. Ook stallen zijn favoriet vanwege warmte en vocht waar de dieren voor zorgen.

Als de eitjes uitkomen, nestelen de houtwormlarven zich direct in het hout. Hier kunnen ze soms wel tot 3 jaar aan het hout knagen totdat ze zich een uitweg naar buiten zoeken en de cyclus weer opnieuw begint.

Hoe verwijder je houtworm uit huis? expand_more

Vaak is het moeilijk vast te stellen hoe veel en hoe diep hout is aangetast. Wij gebruiken daarom speciale meetapparatuur om vast te stellen hoe erg de aantasting van het hout is.

Houtworm laten bestrijden door een professional

Is het duidelijk dat het hout langere tijd blootgesteld is geweest aan houtworm? Neem dan geen risico.Laat een inspectie uitvoeren. Zeker als de aantasting in (constructie)balken en vloeren voor komt kunt u het beste houtworm laten bestrijden door een vakman.

Houtworm laten bestrijden wat zijn de kosten expand_more

Wat zou het fijn voor u zijn als we een kant en klaar overzicht kunnen geven van de kosten die houtworm laten bestrijden met zich meebrengt.

Maar hoewel de aanpak van houtwormbestrijding vrijwel altijd dezelfde is, de te behandelen objecten zijn dat zeker niet. Ze zijn zó verschillend, dat we altijd eerst ter plaatse een inspectie zullen moeten doen. Pas daarna kunnen we de kosten voor u op een rijtje zetten.

We maken een eerlijke en duidelijke offerte. Daarom geen zorgen, onze inspectie en offerte zijn vrijblijvend.

WIJ HELPEN SNEL EN VAKKUNDIG

na behandeling een garantiecertificaat voor 10 jaar

gecertificeerd ADVISEURS HOUTBESCHERMING

vakmensen voor u aan het werk

vrijblijvend deskundig advies

eerlijke en transparante offertes, géén verborgen kosten

al meer dan 20 jaar

specialistische vakkennis bestrijding houtaantasters

UW HUIS WEER VEILIG EN BESCHERMD

een mooie houtwormvrije woning
Een houtworm vrij huis met garantie voor 10 jaar

Misschien ook interessant


Verschillende soorten houtwormkever expand_more

Gewone Houtwormkever

De kever wordt ongeveer 3 tot 4 millimeter lang, maar is ondanks dat een van de beruchtste en schadelijkste soorten. Het dekschild van de houtwormkever is bruin van kleur, licht behaard en heeft vele rijen met kleine putjes die lijken op groeven. Het halsschild van de kever is erg groot en beschermt ook de kop.

Bonte knaagkever of de Grote houtwormkever

wordt ongeveer 6 tot 8 millimeter lang, en is aanzienlijk groter dan de gewone houtwormkever. De kever is bruin van kleur en heeft een zeer fijne, geelrode beharing op zijn dekschilden. Daarbij heeft de grote houtwormkever geen rijen met kleine putjes of groeven in tegenstelling tot de gewone houtwormkever. Wel heeft de kever ook een groot halsschild waardoor ze een beide een ‘gedrongen’ uiterlijk hebben.

Larve van de grote houtwormkever is schadelijker

De larve van de grote houtworm heeft een voorkeur voor eikenhout, maar wordt ook wel op andere loofhoutsoorten aangetroffen. De larve is wit van kleur, heeft een C-vormig gekromd lichaam en kan maximaal 11 millimeter lang worden. In tegenstelling tot de gewone houtwormen, die vooral het spinthout eten, eet deze knaagkever het kernhout op. Daardoor is vaststelling lastiger, en de schade veel ingrijpender.

Gewone houtworm
grote houtwormkever of bonte knaagkeveronte
Grote houtwormkever of Bonte knaagkever

ANDERE HOUT AANTASTERS

Veel gestelde vragen over houtworm

Hoe herken je de aanwezigheid van houtworm? expand_more

De houtworm is te herkennen aan de aanwezigheid van boormeel of zaagsel in de buurt van het hout. Dit boormeel is licht van kleur. Daarnaast zitten er ook vaak kleine, ronde gaatjes in het hout. Dit zijn de uitvliegopeningen van de houtworm kever.

Hoe groot is de kans dat houtworm zich verder verspreidt? expand_more

Nou, die kans is best groot. Omdat de houtworm zo’n 1 tot 4 jaar in het hout verblijft, kan deze zich gemakkelijk een weg naar aangrenzend hout vreten. En als de cyclus onopgemerkt blijft zullen de aantallen wormen zich behoorlijk vermeerderen. In de periode mei – september ontpoppen de houtwormen zich tot kevers. Deze kevers gaan paren, waarna de vrouwtjes 20 tot 40 eitjes leggen.

Ik hoor knagen in de balken, is dat houtworm? expand_more

De knaaggeluiden die je kunt horen zijn niet van een houtworm, maar eerder van een Huisboktor. Als je geluiden in het hout hoort raadpleeg dan altijd een ongediertebestrijder. Want de schade aangebracht door de boktor is zo mogelijk nog groter dan de houtworm. Bovendien is de bestrijding van de huisboktor zeer complex en moeilijk om zelf uit te voeren.

Kan houtworm ook voorkomen in een nieuwbouw huis? expand_more

Dat is zeker mogelijk. Want als er gordingen, draagbalken van de kapconstructie niet geschilderd of gelakt zijn, kan de houtworm of huisboktor het hout aantasten.

Oud huis opknappen | renoveren, waar moet je op letten? expand_more

Als je twijfelt of er houtworm in de balken of planken zit, raadpleeg dan altijd een ongediertebestrijder, hij kan beoordelen of deze aantasters nog actief zijn.

Wat is het verschil tussen de houtworm en de boktor? expand_more

Je kunt aan de gaatjes in het hout zien of het een houtworm of boktor is. De gaatjes van de houtworm zijn kleiner en rond, die van de huisboktorlarve zijn groter en ovaler. De huisboktor veroorzaak ook meer schade aan het hout.

Houtworm in huis of schuur? Laat ons een (gratis) inspectie uitvoeren. Bel, of app ons uw foto’s met de nieuwe WhatsApplink boven in deze pagina.