Ratten bestrijden

rat

Ratten bestrijden in, of in de omgeving van uw huis of bedrijf, is altijd noodzakelijk. Ratten zijn een gevaar voor de gezondheid en moeten dus direct worden bestreden.

Ongediertebestrijding Midden-Brabant is altijd bezig met het vernieuwen en vinden van systemen waar de consument en het bedrijfsleven zich in kunnen vinden. Wij gebruiken daarom zo veel mogelijk milieu- en diervriendelijke bestrijdingsmiddelen . De EKO 1000 is daarbij een unieke ecologisch verantwoorde vangmethode.

Zelf ratten bestrijden?

Enkele tips

 • Ruim afval op tijd op
 • Sluit verpakkingen met mogelijk voedsel altijd goed af
 • Heeft u een binnengarage, luiken voor katten of honden? Wees extra alert, want ratten zullen deze plekken gebruiken om binnen te komen.

Wat kunt u zelf doen

Er zijn diverse mogelijkheden om ratten binnen- en buitenshuis te bestrijden.

 • Door het inzetten van lokmiddelen
 • Door gebruik van een ultrasonic verjager voor binnenshuis. De frequentie is afgesteld op de gehoorgrens van ratten of muizen. Mensen en huisdieren hebben er daardoor geen last van
 • Tenslotte zijn er ook diverse soorten vallen voor ratten.

Kijk in de webshop voor meer informatie.

Onze oplossing voor een rattenplaag

Ratten die uw huis of bedrijf binnenkomen, vormen een bijzonder ernstig probleem, zelfs als dat niet direct in een woongedeelte is. Elk rattenprobleem in huis of op het werk moet daarom onmiddellijk worden aangepakt en worden bestreden.

EKO 1000 unieke ecologische, vangmethode voor muizen en ratten bestrijding

De Ecologische vangunit bij het voorkomen en vangen van muizen en ratten is op elke locatie toe te passen. De muizen of ratten worden op een milieuvriendelijke manier, zónder gif of chemische substanties, gevangen!

Gebruik van klassieke methode

Daarnaast gebruiken wij ook de meer klassieke methode om ratten te bestrijden. Zo is bestrijding van ratten mogelijk met pasta, blokken en met graan. Het productassortiment van Ongediertebestrijding Midden-Brabant bestaat uit verschillende rodenticiden.

Aan de hand van een op maat gemaakt bestrijdingsplan kunnen we deze producten dan optimaal inzetten om alle ratten te bestrijden. Een bestrijding wordt altijd uitgevoerd volgens de richtlijnen van het I.P.M. certificering.

Heeft u last van ratten of muizen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden om dit ongedierte te bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze werknemers.

Bestrijding van ratten is ook mogelijk voor bedrijven waarbij er periodiek preventief controle wordt uitgevoerd.

Meer informatie over ratten

Hoe weet ik of er ratten in of om mijn huis zijn? expand_more

De rat is een nachtdier en verstopt zich meestal voor mensen. Typische verschijnselen van een rattenprobleem in het huis zijn:

 • Krassende geluiden in muren of onder vloeren als ratten rondscharrelen.
 • Een rat laat donkere, langwerpige uitwerpselen achter van 10 tot 20 millimeter lengte.
 • Een rat laat een naar muskus en ammonia ruikende geur achter, die vooral sterk is in (half)besloten ruimtes, zoals onder kasten.
 • Om zijn tanden scherp en kort te houden knaagt de rat aan hout en plastic. Ze kunnen zelfs brand veroorzaken, doordat ze aan elektrische snoeren knagen.
 • Ratten scheuren verpakkingen open in hun zoektocht naar voedsel.
 • De rat bouwt nesten in warme, beschutte plaatsen en gebruikt daarvoor versnipperd materiaal van bijvoorbeeld kranten of stof. Nesten bevatten vaak jonge ratten.
 • In tuinen graaft de rat holen, vooral in composthopen of onder schuren. Ze bouwen ook nesten onder tuinplanken.