Categorieën
Vogels

Vogels verjagen met ultrasoon geluid

Één van de mogelijkheden om vogels te verjagen is verjagen met ultrasoon geluid. De apparatuur die we hiervoor inzetten is professionele apparatuur en uitstekend te gebruiken in de buurt van een woonhuis, maar zeker ook in de landbouw.

ultrasoon geluid

Vogels verjagen met ultrasoon geluid bij woonhuis/appartement

Vogels vinden het heerlijk om op een warm dak of beschut balkon te vertoeven. Dat kan een leuk aangezicht zijn, maar als de dieren in grote aantallen op uw balustrade zitten, zullen ze ook uw balkon flink vervuilen. Een beproefde methode om de vogels te verjagen is het plaatsen van zgn. vogelpinnen, maar ook dat ontsiert uw balkon. Misschien is daarom het verjagen van de vogels met ultrasoon geluid voor u een goede optie.

Het gehoor van vogels is niet zo scherp als bijvoorbeeld van katten of honden, daarom ligt de frequentie iets lager. Het kán voor komen dat (jonge) personen met een goed gehoor dit geluid daarom kunnen horen.

Het vogelweringssysteem dat wij gebruiken heeft een bewegingsmelder, zodat het geluid alleen ingezet hoeft te worden zodra er vogels bij uw woning landen.

Bovendien gaat het geluid niet door vaste materialen zoals muren en ramen, zodat u binnenshuis nooit overlast zult hebben.

Werkt ultrasoon geluid direct bij het verjagen van vogels?

Het zal direct werken, maar zodra het geluid stopt zullen de vogels in eerste instantie weer terug komen. Maar na enkele dagen zullen de vogels definitief wegblijven en een andere plek gaan zoeken, omdat ze niet graag steeds verstoord worden.

Hoe ver gaat ultrasoon geluid?

Een beetje afhankelijk van het weertype, draagt het ultrasone geluid ongeveer 20 meter ver.

Bestaat er gevaar voor gehoorschade?

Er bestaat geen gevaar voor gehoorschade

Lijkt een ultrasone vogelverjager voor u toch niet de oplossing? Misschien zijn vogelpinnen voor u wél geschikt. Ook deze pinnen zijn vogelvriendelijk weringsmateriaal.

Wilt u meer informatie? Stuur ons een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vogels verjagen in de landbouw

een vogelverschrikker in de wei zonder ultrasoon geluid
Een mooie vogelverschrikker, maar helpen doet hij niet veel.

Wat het vogelweringssysteem dat we inzetten uitermate geschikt maakt voor de landbouw is het feit dat de voeding zowel door een zonnepaneel als ook een externe batterij voorzien kan worden. Hierdoor bent u zeer flexibel in de plaats waar u het systeem in wil zetten.

Het vogelweringssysteem is inzetbaar voor diverse soorten vogels; het kan specifieke vogelsoorten detecteren en daarop verschillende types apparatuur activeren. Instellingen zorgen ervoor dat er gevarieerd kan worden, zodat vogels er niet aan gewend raken.

Het systeem is uit te breiden met een aantal opties zoals automatisch bestuurde hoogtevliegers, extra geluidsboxen en laserstralen.

Meer weten over de mogelijkheden? Bel ons of stuur een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.