Categorieën
Vogels

Vogels weren met vogelpinnen

Wanneer de lente in aantocht is, komen ook de vogels weer tevoorschijn bij onze woningen. Die beschutte, zonnige plekjes weten ze écht wel te vinden! Bent u geen fan van vogels op uw balkon, schutting of dak? Kies dan voor vogelwering met vogelpinnen.

vogeloverlast in hal appartementengebouw
Vogeloverlast in de hal van appartementengebouw

Zelf vogelpinnen plaatsen

Is de plaats van de vogeloverlast goed voor u bereikbaar? Dan is het eenvoudig om zelf deze vogelpinnen te plaatsen. Voor materialen verwijzen we u graag naar de webshop.

Vogelpinnen plaatsen op moeilijk bereikbare plaatsen

Vaak kiezen vogels een hoge zitplaats of op een uitbouw bij uw appartement. Moeilijk bereikbare plaatsen voor u dus.

Ongediertebestrijding Midden-Brabant kan met een hoogwerker ter plaatse komen zodat we op een veilige manier de vogeloverlast aan kunnen pakken.

Plaatsing op daken…

vogelpinnen plaatsen op dak in Tilburg

Op deze foto’s wordt vogelwering geplaatst op een dak van 4 huizen in Tilburg. De muren zaten helemaal onder de uitwerpselen van vogels.

Na plaatsing was de overlast weg en hebben de bewoners hun muren opnieuw laten verven.

plaatsing vogelpinnen
dakrand afgezet met vogelpinnen

…en balustrades

We hebben ook veel ervaring met het plaatsen van vogelwering op balustrades bij appartementen. Onderstaande foto’s tonen de door ons geplaatste ‘spiks’ bij een appartement in ‘s-Hertogenbosch.

geplaatste vogelpinnen op balustrade
vogelpinnen op balustrade met zicht op 's-Hertogenbosch
vogelwering-balustrade-appartement-s-Hertogenbosch

Zoekt u een andere manier om vogels te weren?

Misschien vindt u vogelpinnen niet zo’n mooie oplossing. Een andere mogelijkheid om vogels te weren is verjagen met ultrasoon geluid. Lees meer hierover in het artikel vogels weren met ultrasoon geluid.

Categorieën
Vogels

Vogels verjagen met ultrasoon geluid

Één van de mogelijkheden om vogels te verjagen is verjagen met ultrasoon geluid. De apparatuur die we hiervoor inzetten is professionele apparatuur en uitstekend te gebruiken in de buurt van een woonhuis, maar zeker ook in de landbouw.

ultrasoon geluid

Vogels verjagen met ultrasoon geluid bij woonhuis/appartement

Vogels vinden het heerlijk om op een warm dak of beschut balkon te vertoeven. Dat kan een leuk aangezicht zijn, maar als de dieren in grote aantallen op uw balustrade zitten, zullen ze ook uw balkon flink vervuilen. Een beproefde methode om de vogels te verjagen is het plaatsen van zgn. vogelpinnen, maar ook dat ontsiert uw balkon. Misschien is daarom het verjagen van de vogels met ultrasoon geluid voor u een goede optie.

Het gehoor van vogels is niet zo scherp als bijvoorbeeld van katten of honden, daarom ligt de frequentie iets lager. Het kán voor komen dat (jonge) personen met een goed gehoor dit geluid daarom kunnen horen.

Het vogelweringssysteem dat wij gebruiken heeft een bewegingsmelder, zodat het geluid alleen ingezet hoeft te worden zodra er vogels bij uw woning landen.

Bovendien gaat het geluid niet door vaste materialen zoals muren en ramen, zodat u binnenshuis nooit overlast zult hebben.

Werkt ultrasoon geluid direct bij het verjagen van vogels?

Het zal direct werken, maar zodra het geluid stopt zullen de vogels in eerste instantie weer terug komen. Maar na enkele dagen zullen de vogels definitief wegblijven en een andere plek gaan zoeken, omdat ze niet graag steeds verstoord worden.

Hoe ver gaat ultrasoon geluid?

Een beetje afhankelijk van het weertype, draagt het ultrasone geluid ongeveer 20 meter ver.

Bestaat er gevaar voor gehoorschade?

Er bestaat geen gevaar voor gehoorschade

Lijkt een ultrasone vogelverjager voor u toch niet de oplossing? Misschien zijn vogelpinnen voor u wél geschikt. Ook deze pinnen zijn vogelvriendelijk weringsmateriaal.

Wilt u meer informatie? Stuur ons een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vogels verjagen in de landbouw

een vogelverschrikker in de wei zonder ultrasoon geluid
Een mooie vogelverschrikker, maar helpen doet hij niet veel.

Wat het vogelweringssysteem dat we inzetten uitermate geschikt maakt voor de landbouw is het feit dat de voeding zowel door een zonnepaneel als ook een externe batterij voorzien kan worden. Hierdoor bent u zeer flexibel in de plaats waar u het systeem in wil zetten.

Het vogelweringssysteem is inzetbaar voor diverse soorten vogels; het kan specifieke vogelsoorten detecteren en daarop verschillende types apparatuur activeren. Instellingen zorgen ervoor dat er gevarieerd kan worden, zodat vogels er niet aan gewend raken.

Het systeem is uit te breiden met een aantal opties zoals automatisch bestuurde hoogtevliegers, extra geluidsboxen en laserstralen.

Meer weten over de mogelijkheden? Bel ons of stuur een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.