Houtworm laten bestrijden

Houtworm laten bestrijden


Houtworm laten bestrijden

Wij zijn al meer dan 20 jaar dé specialist in de bestrijding van houtworm en boktor.

Bel voor meer informatie en vraag naar onze vrijblijvende inspectie

houtworm laten bestrijden door Ongediertebestrijding Midden-Brabant

In 4 stappen af van houtworm in uw huis of schuur

1

Zorgvuldige, vrijblijvende inspectie

2

Een eerlijke en transparante offerte

3

Behandeling van het aangetaste hout + preventieve behandeling

4

Garantiecertificaat voor 10 jaar !

Is de houtworm nog actief

Wil je weten of de houtworm nog actief is? Als controle kun je een stuk papier of laken onder het hout leggen. Zijn er kleine hoopjes zaagsel te zien binnen 1 a 2 weken? Dan is het zeer waarschijnlijk dat de houtworm nog actief in het hout. Stuur ons uw foto’s via WhatsApp!


Hoe wij werken bij Ongediertebestrijding Midden-Brabant

Met ons meer dan 20-jarig Adviseurschap Houtbescherming , behoren we tot een van de eerste gecertificeerde adviseurs in Nederland. Dankzij deze certificering kunt u ervan verzekerd zijn dat de bestrijding van de houtworm en boktor uitgevoerd wordt door vakmensen.

Inspectie op korte termijn

We kunnen snel ter plaatse zijn om uw woning, bedrijfspand of schuur te inspecteren. Na deze inspectie stemmen we met u af hoe we de houtworm gaan behandelen.

Veiligheid voor alles

Om de houtworm te laten bestrijden is het nodig dat u 48 uur niet in het pand komt. Omdat we met giftige stoffen werken die gevaarlijk zijn voor uw gezondheid willen we geen enkel risico nemen. We begrijpen dat dit voor u niet altijd direct te regelen valt. Daarom plannen we samen met u een tijdstip dat voor u het gunstigst uitkomt.

Garantieperiode

We zorgen er zo voor dat uw huis weer vrij is van houtworm.

Wij geven u 10 jaar garantie!

logo Keurmerk Plaagdier-Management
Logo Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven

Lees waarom klanten voor ons kiezen


 “Onlangs hebben we een jaren ’30 huis gekocht met houtworm in de balken en vloer. “

“We hebben een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. In deze keuring staat het volgende vermeld:………..”

Aan het woord is Dorien uit Breda die onlangs samen met haar partner haar “droomhuis” heeft gekocht.

houtworm laten bestrijden voorkomt verborgen gebreken aan uw woning

Lees meer over deze technische keuring en de gevolgen van verborgen gebreken in een woning. >

Houtworm laten bestrijden wat zijn de kosten

Wat zou het fijn voor u zijn als we een kant en klaar overzicht kunnen geven van de kosten die houtworm laten bestrijden met zich meebrengt.

Maar hoewel de aanpak van houtwormbestrijding vrijwel altijd dezelfde is, de te behandelen objecten zijn dat zeker niet. Ze zijn zó verschillend, dat we altijd eerst ter plaatse een inspectie zullen moeten doen. Pas daarna kunnen we de kosten voor u op een rijtje zetten.

We maken een eerlijke en duidelijke offerte. Daarom geen zorgen, onze inspectie en offerte zijn vrijblijvend.

Kan ik voorkomen dat de houtkever in mijn huis komt?

Helaas zal het erg moeilijk voor u worden om de kevers, die erg goed kunnen vliegen, buiten de deur te houden. PREVENTIEF zijn er zijn echter wel enkele dingen die u kunt doen:

 • Gebruik alleen behandeld hout
 • De aantasting van het hout komt vaak voor in vochtig en klam hout in stallen of zolders. Beits of behandel daarom het hout preventief
 • Zie je aangetast hout in huis? Breng het aangetaste hout zo snel mogelijk buiten, zodat de houtworm niet verder kan woekeren
 • Inspecteer open haard hout altijd voordat je het in huis haalt.
 • Let vooral goed op hout dat langere tijd in een vochtige ruimte heeft gelegen.
 • Voorkom een hoge luchtvochtigheid en ventileer daarom goed.

Vandaag zijn ze langsgekomen om houtworm in ons schuurtje te bestrijden.

Erg goed geholpen, moet goed advies. Nu kunnen we blijven genieten van ons schuurtje.

Ilona


Hoe komt houtworm in je huis en hoe kom je van houtworm af?

Waarom houtworm in je huis komt

De houtworm is een larve van de houtwormkever of van de doodsklopper. Over het algemeen komen in het begin van de lente de volwassen kevers uit het hout te voorschijn. Direct nadat ze uit het hout zijn gekropen gaan ze op zoek naar een partner om te paren, want de voornaamste reden van bestaan van de kever is die voortplanting.

Na de bevruchting gaan de kevers op zoek naar geschikt zacht hout voor de larven en leggen hun eitjes in naden en spleten van het hout. Het zachte hout van de populier en de iep zijn favorieten. Eikenhout is hardhout, maar het spinthout ervan is zacht en daarom is daarmee voorzichtigheid geboden. Ook naaldhout staat op het menu van de larven.

Houtworm heeft een voorkeur voor warme vochtige plaatsen

De houtworm houdt van niet te koude, vochtige plaatsen. Zolders met onbehandeld hout in woonhuizen zijn bijvoorbeeld ideale plekken voor de houtworm. Ook stallen zijn favoriet vanwege warmte en vocht waar de dieren voor zorgen.

Als de eitjes uitkomen, nestelen de houtwormlarven zich direct in het hout. Hier kunnen ze soms wel tot 3 jaar aan het hout knagen totdat ze zich een uitweg naar buiten zoeken en de cyclus weer opnieuw begint.

Hoe verwijder je houtworm uit huis?

Vaak is het moeilijk vast te stellen hoe veel en hoe diep hout is aangetast. Wij gebruiken daarom speciale meetapparatuur om vast te stellen hoe erg de aantasting van het hout is.

Wat zijn mogelijkheden om zelf houtworm te bestrijden

Enkele tips:

 • zorg dat het hout vóór je de behandeling begint, aan alle kanten goed bereikbaar is
 • maak het hout schoon, dat wil zeggen verwijder alle verf- was etc.
 • maak het hout verder stofvrij met staalborstel en stofzuiger
 • behandel vervolgens het hout met het bestrijdingsmiddel Perfacs ( verkrijgbaar in de webshop)
 • let wel op je gezondheid en gebruik altijd de juiste beschermmiddelen!  Ook deze beschermmiddelen kun je in de webshop vinden.
 • na de behandeling het hout behandelen met beits of verf zodat het hout onaantrekkelijk wordt voor houtworm

Houtworm laten bestrijden door een professional

Is het duidelijk dat het hout langere tijd blootgesteld is geweest aan houtworm? Neem dan geen risico.Laat een inspectie uitvoeren. Zeker als de aantasting in (constructie)balken en vloeren voor komt kunt u het beste houtworm laten bestrijden door een vakman.

WIJ HELPEN SNEL EN VAKKUNDIG

na behandeling een garantiecertificaat voor 10 jaar

gecertificeerd ADVISEURS HOUTBESCHERMING

vakmensen voor u aan het werk

vrijblijvend deskundig advies

eerlijke en transparante offertes, géén verborgen kosten

al meer dan 20 jaar

specialistische vakkennis bestrijding houtaantasters

UW HUIS WEER VEILIG EN BESCHERMD

weer een houtworm vrij huis met garantie voor 10 jaar Ongediertebestrijding Midden-Brabant
Een houtworm vrij huis met garantie voor 10 jaar

Gewone Houtwormkever

De kever wordt ongeveer 3 tot 4 millimeter lang, maar is ondanks dat een van de beruchtste en schadelijkste soorten. Het dekschild van de houtwormkever is bruin van kleur, licht behaard en heeft vele rijen met kleine putjes die lijken op groeven. Het halsschild van de kever is erg groot en beschermt ook de kop.

de grote houtworm laten verwijderen door Ongediertebestrijding Midden-Brabant Hygie.nl

Bonte knaagkever

wordt ongeveer 6 tot 8 millimeter lang, en is aanzienlijk groter dan de gewone houtwormkever. De kever is bruin van kleur en heeft een zeer fijne, geelrode beharing op zijn dekschilden. Daarbij heeft de grote houtwormkever geen rijen met kleine putjes of groeven in tegenstelling tot de gewone houtwormkever. Wel heeft de kever ook een groot halsschild waardoor ze een beide een ‘gedrongen’ uiterlijk hebben.

Grote houtwormkever

De larve van de grote houtworm heeft een voorkeur voor eikenhout, maar wordt ook wel op andere loofhoutsoorten aangetroffen. De larve is wit van kleur, heeft een C-vormig gekromd lichaam en kan maximaal 11 millimeter lang worden. In tegenstelling tot de gewone houtwormen, die vooral het spinthout eten, eet deze knaagkever het kernhout op. Daardoor is vaststelling lastiger, en de schade veel ingrijpender.

ANDERE HOUT AANTASTERS

Veelgestelde vragen over houtworm

Hoe herken je de aanwezigheid van houtworm?

De houtworm is te herkennen aan de aanwezigheid van boormeel of zaagsel in de buurt van het hout. Dit boormeel is licht van kleur. Daarnaast zitten er ook vaak kleine, ronde gaatjes in het hout. Dit zijn de uitvliegopeningen van de houtworm kever.

Hoe groot is de kans dat houtworm zich verder verspreidt?

Nou, die kans is best groot. Omdat de houtworm zo’n 1 tot 4 jaar in het hout verblijft, kan deze zich gemakkelijk een weg naar aangrenzend hout vreten. En als de cyclus onopgemerkt blijft zullen de aantallen wormen zich behoorlijk vermeerderen. In de periode mei – september ontpoppen de houtwormen zich tot kevers. Deze kevers gaan paren, waarna de vrouwtjes 20 tot 40 eitjes leggen.

Ik hoor knagen in de balken, is dat houtworm?

De knaaggeluiden die je kunt horen zijn niet van een houtworm, maar eerder van een Huisboktor. Als je geluiden in het hout hoort raadpleeg dan altijd een ongediertebestrijder. Want de schade aangebracht door de boktor is zo mogelijk nog groter dan de houtworm. Bovendien is de bestrijding van de huisboktor zeer complex en moeilijk om zelf uit te voeren.

Kan houtworm ook voorkomen in een nieuwbouw huis?

Dat is zeker mogelijk. Want als er gordingen, draagbalken van de kapconstructie niet geschilderd of gelakt zijn, kan de houtworm of huisboktor het hout aantasten.

Oud huis opknappen | renoveren, waar moet je op letten?

Als je twijfelt of er houtworm in de balken of planken zit, raadpleeg dan altijd een ongediertebestrijder, hij kan beoordelen of deze aantasters nog actief zijn.

Wat is het verschil tussen de houtworm en de boktor?

Je kunt aan de gaatjes in het hout zien of het een houtworm of boktor is. De gaatjes van de houtworm zijn kleiner en rond, die van de huisboktorlarve zijn groter en ovaler. De huisboktor veroorzaak ook meer schade aan het hout.

Houtworm in huis of schuur? Laat ons een (gratis) inspectie uitvoeren. Bel, of app ons uw foto’s met de nieuwe WhatsApplink boven in deze pagina.

Klik en bel ons direct!