Oven- & zilvervisjes
zilvervisjes-bestrijden

 

Bij vragen of een prijsopgave vult u het offerteformulier in, u kunt ons ook mailen. Of bel een van onze vestigingen!

Oven- & zilvervisjes

U doet het licht aan in een ruimte en u ziet loodgrijze of bruingrijze beestjes van ongeveer 1 centimeter wegschieten… Dit zijn ovenvisjes of zilvervisjes, diertjes uit eenzelfde familie die zich onderscheiden qua leefomstandigheden.

Preventief adviseren we om de ruimte goed te ventileren, waarbij de temperatuur zo laag mogelijk moet worden gehouden. Maar ook het vochtgehalte dient omlaag gebracht te worden door droogstoken of ventileren bij overlast door, bijvoorbeeld, het zilvervisje. Bij het aantreffen van zilver- of ovenvisjes in boeken, archieven of kleding, passen wij de nieuwste technieken toe, het zogeheten: gammastralen. Bij deze behandeling worden geen insecticiden gebruikt.

 

 

Ovenvisjes

Ovenvisjes zitten voornamelijk op warme, niet te droge plaatsen met voldoende voedsel beschikbaar, zoals: kantoorgebouwen, zolders van huizen. Papier en kartonnen dozen zijn een voedingsbron voor het ovenvisje. Verwijder daarom de kartonnen dozen en berg uw archieven op  in afgesloten kunststof bakken. De eitjes van deze diertjes worden in groepjes afgezet, meestal in scheuren en kieren. De eitjes komen uit na negen dagen tot twee maanden. Na ongeveer een jaar zijn de ovenvisjes volgroeid. De ovenvisjes kunnen ongeveer twee jaar in leven blijven.

Zilvervisjes

Zilvervisjes komen voornamelijk voor op vochtige plaatsen binnenshuis, bijvoorbeeld bij water- en afvoerleidingen, in aanrechtkastjes, in de badkamer, maar ook achter plinten, onder vloerbedekking en in boekenkasten. De eieren worden in het voorjaar in groepjes van twee of drie afgezet in scheuren of kieren van houtwerk. Na drie tot zes weken komen de larven uit. Onder gunstige omstandigheden kan het zilvervisje zelfs meer dan 3 jaar leven. Deze insecten kunnen schade geven door overlast in grote aantallen, maar ook doordat zij zich tegoed doen aan levensmiddelen, waarbij tevens bacteriën verspreid worden.

 

Klik en bel ons direct!