lokdoosjes plaatsen voor muizen of ratten

Muizen

Muizen en ratten zijn knaagdieren die de bewoners van huizen de stuipen op het lijf kunnen jagen. Eng en vies, maar wat doe je eraan als je ze hebt? Het is verstandig om als de overlast aanhoudt een vakman in te schakelen. 

Wij geven u graag advies zodat je de kans op muizen zoveel mogelijk kunt minimaliseren. Zo is het belangrijk dat u afval op tijd opruimt en dat u verpakkingen met mogelijk voedsel altijd goed afsluit. Ook weet de ongediertebestrijder waar de lokdoosjes met gif moeten staan, welk gif erin moet en hoe vaak die doosjes moeten worden gecontroleerd en bijgevuld. Nieuw in ons bedrijf is het ecologisch vangen van de muis of de rat. Dus zonder vergif! 

 

Problemen

Vaak wordt er gedacht dat een muizenprobleem alleen voorkomt in oude, smerige en vervallen huizen. Het tegendeel is waar, muizen komen voor in allerlei woningen en zijn vaak terug te vinden in de keuken. Dit komt omdat daar het voedsel te vinden is.

Een andere plek waar muizen zich vaak ophouden is op de plekken waar kinderen vaak spelen. De speelhoek van uw kind kan zomaar vol liggen met muizenkeutels of andere zaken waar een kind ziek van kan worden.

Muizen kunnen vanwege hun zachte skelet door de kleinste gaten uw woning binnenkomen. Een muis kan door een gaatje kruipen dat net zo dik is als een potlood. Hierdoor is het vrij moeilijk om alle toegangen tot het huis te dichten.

De oorzaak van het probleem is vaak dat de muizen een voedselbron hebben. Dit kan bestaan uit kruimels, huisvuil en andere etensresten. Het is dan ook van groot belang om etensresten zo snel mogelijk op te ruimen en volle vuilniszakken op tijd te vervangen.

Zorg er daarnaast voor dat er regelmatig schoongemaakt wordt en dat er goed gestofzuigd wordt. Laat geen eten of overblijfselen daarvan op het aanrecht liggen. Verpak voedsel in blikken of bakken van metaal of plastic.

Bestrijding

Nu de koude temperaturen er weer aan komen zoeken muizen en ratten een warm plekje om de wintermaanden door te komen. Erg vervelend voor u, want dit ongedierte kan veel schade en overlast veroorzaken. Gelukkig is dit gemakkelijk te bestrijden met Bonirat.

Het productassortiment van Ongediertebestrijding Midden-Brabant bestaat uit drie verschillende rodenticiden. Zo is bestrijding van muizen mogelijk met pasta, blokken en met graan. Aan de hand van een op maat gemaakt bestrijdingsplan kunnen deze producten optimaal worden ingezet om alle muizen te bestrijden. Een bestrijding wordt altijd uitgevoerd volgens de richtlijnen van het I.P.M. certificering.

Heeft u last van ratten of muizen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden om dit ongedierte te bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze werknemers.

Bestrijding is ook mogelijk voor bedrijven waarbij er periodiek preventief controle wordt uitgevoerd.

 

Heeft u last van ratten of muizen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden om dit ongedierte te bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze werknemers.

 

Klik en bel ons direct!