ratten verjagen

Ratten bestrijden

Muizen en ratten zijn knaagdieren die de bewoners van huizen de stuipen op het lijf kunnen jagen. Eng en vies, maar wat doe je eraan als je ze hebt? Het is verstandig om als de overlast aanhoudt een vakman in te schakelen. 

Wij geven u graag advies zodat je de kans op ratten zoveel mogelijk kunt minimaliseren. Zo is het belangrijk dat u afval op tijd opruimt en dat verpakkingen met mogelijk voedsel altijd goed worden afgesloten. Ook weet de ongediertebestrijder waar de lokdoosjes met gif moeten staan, welk gif erin moet en hoe vaak die doosjes moeten worden gecontroleerd en bijgevuld. Nieuw in ons bedrijf is het ecologisch vangen van de muis of de rat. Dus zonder vergif! 

 

Schade

Ratten die uw huis of bedrijf binnenkomen, vormen een bijzonder ernstig probleem, zelfs als dat niet direct in een woongedeelte is. Elk rattenprobleem in huis of op het werk moet onmiddellijk worden aangepakt en worden bestreden.

Huizen met binnengarages of met luikjes voor honden of katten verdienen bijzondere zorg, omdat ratten deze kunnen gebruiken om het huis binnen te komen.

Ook ratten in de tuin of andere buitengebieden brengen een hoog risico met mee, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen of huisdieren komen. Het is belangrijk om de ratten uit de tuin te verwijderen, zodat er minder gevaar is dat ze het huis proberen binnen te komen.

De rat is een nachtdier en verstopt zich meestal voor mensen. Typische verschijnselen van een rattenprobleem in het huis zijn:

  • Krassende geluiden in muren of onder vloeren als ratten rondscharrelen.
  • Een rat laat donkere, langwerpige uitwerpselen achter van 10 tot 20 millimeter lengte.
  • Een rat laat een naar muskus en ammonia ruikende geur achter, die vooral sterk is in (half)besloten ruimtes, zoals onder kasten.
  • Om zijn tanden scherp en kort te houden knaagt de rat aan hout en plastic. Ze kunnen zelfs brand veroorzaken, door aan elektrische snoeren te knagen.
  • Ratten scheuren verpakkingen open in hun zoektocht naar voedsel.
  • De rat bouwt nesten in warme, beschutte plaatsen en gebruikt daarvoor versnipperd materiaal van bijvoorbeeld kranten of stof. Nesten bevatten vaak jonge ratten.
  • In tuinen graaft de rat holen, vooral in composthopen of onder schuren. Ze bouwen ook nesten onder tuinplanken.

Bestrijding

Nu de koude temperaturen er weer aan komen zoeken muizen en ratten een warm plekje om de wintermaanden door te komen. Erg vervelend voor u, want dit ongedierte kan veel schade en overlast veroorzaken. Gelukkig is dit gemakkelijk te bestrijden met Bonirat.

Het productassortiment van Ongediertebestrijding Midden-Brabant bestaat uit verschillende rodenticiden. Zo is bestrijding van ratten mogelijk met pasta, blokken en met graan. Aan de hand van een op maat gemaakt bestrijdingsplan kunnen deze producten optimaal worden ingezet om alle ratten te bestrijden. Een bestrijding wordt altijd uitgevoerd volgens de richtlijnen van het I.P.M. certificering.

Heeft u last van ratten of muizen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden om dit ongedierte te bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze werknemers.

Bestrijding is ook mogelijk voor bedrijven waarbij er periodiek preventief controle wordt uitgevoerd.

 

 

Heeft u last van ratten of muizen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden om dit ongedierte te bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze werknemers.

 

Klik en bel ons direct!