Schimmels

Schimmels of zwam

Zwam is een verzamelnaam voor alle houtaantastende schimmels. Wanneer u verrot hout ziet, is dat een vorm van zwam. Hout rot niet uit zichzelf door bijvoorbeeld ouderdom. Houtrot ontstaat doordat het hout wordt aangetast door een houtrotverwekkende schimmel. Meestal is de oorzaak de aanwezigheid van vocht.

De meest voorkomende zwammen zijn de huiszwam, de kelderzwam en de poriënzwam. Al deze soorten zwammen veroorzaken bruine rot. Een andere soort zwam, het elfenbankje, veroorzaakt witte rot.

Lekkages zorgen op de meeste plaatsen die wij in de praktijk tegen komen voor de oorzaak van het probleem. In kruipruimtes zijn de oorzaken meestal vocht, achtergelaten karton of bouwmaterialen. Dit zijn voedingsbronnen voor de zwam. Een goede ventilatie ontbreekt hier meestal ook. Slecht isolatie materiaal kan ook al een oorzaak zijn van zwammen in de kelder.

Het bestrijden van zwammen is specialistisch werk. De door de overheid goedgekeurde bestrijdingsmiddelen mogen alleen door hiervoor gediplomeerde mensen worden gebruikt. Voordat er herstel werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd moet een  zwambestrijding plaats vinden. Als u twijfelt neem gerust contact met ons op. Wij voeren voor u een vrijblijvende inspectie uit.

Vochtige muren, los zittend stucwerk; dit is een teken dat uw muren vochtig zijn. Om optrekkend vocht via de muren tegen te gaan injecteren we de binnenmuren van uw huis met een silaan (watergas). De toevoer van water wordt hiermee stop gezet zodat de muren droog blijven. Voor meer informatie mail of bel ons.

 

 

 

Klik en bel ons direct!